
Θαλασσινά σε κρέμα λεμονόσκορδου: Ένα εξαιρετικά αρωματικό πιάτο με γαρίδες, μύδια και καλαμαράκια σε κρεμώδη σάλτσα λεμονόσκορδου.
Για να ετοιμάσετε τα θαλασσινά σε κρέμα λεμονόσκορδου θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- 500 γραμμάρια μύδια, καθαρισμένα και ανοικτά
- 500 γραμμάρια καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λεμόνι, χυμό
- 1 φλιτζάνι λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μπούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Για την παρασκευή, αρχικά ζεστάνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λεμόνι, το λεμονόχορτο και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει ελαφρώς.
Στο μεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα καλαμαράκια μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτετε τα θαλασσινά στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Γεμίστε τα πιάτα σας με τα θαλασσινά σε κρέμα λεμονόσκορδου και σερβίρετε ζεστά. Απολαύστε το μοναδικό αρωματικό γεύμα σας!