
Σουφλέ σοκολάτας: Ένα πλούσιο και αφράτο σουφλέ με σοκολάτα, ιδανικό για γλυκιές ατέλειες.
Για την παρασκευή του σουφλέ σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 200 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα των φόρμων
Για την παρασκευή του σουφλέ σοκολάτας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Αρχικά, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μπεν μαρί ή σε ψηλάφιστο μικροκύματα για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
3. Προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
4. Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
5. Βουτυρώστε και αλευρώστε τις φόρμες σουφλέ και μετά γεμίστε τις με το μείγμα.
6. Ψήστε τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια στρώση κρούστας στην επιφάνεια.
7. Αφαιρέστε τα σουφλέ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν σερβίρετε. Μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό ή φρέσκο φρούτο αν θέλετε.
Αυτή είναι μια νόστιμη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας που σίγουρα θα ικανοποιήσει την γλυκή σας επιθυμία!