
Σφολιάτα γύλλοπιτα με καλαμαράκια και μυρωδικά
Για τη σφολιάτα γύλλοπιτα με καλαμαράκια και μυρωδικά θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
- 500γρ φύλλο γύρου
- 500γρ καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα, χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Για το φύλλο:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
Συνολικά, θα πρέπει να έχουμε περίπου 4000 λέξεις για την παρασκευή της σφολιάτας γύλλοπιτας με καλαμαράκια και μυρωδικά. Πρόκειται για ένα περίπλοκο και νόστιμο πιάτο που αξίζει τον κόπο!