
Ριζότο με μανιτάρια: Ένα πλούσιο και κρεμώδες ριζότο με φρέσκα μανιτάρια και παρμεζάνα.
Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο ριζότο με μανιτάρια, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 400 γραμμάρια αρborio ρύζι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (π.χ. μανιτάρια, σωταρισμένα)
- 1 κρεμώδες κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 70 γραμμάρια τριμμένο παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Για να ξεκινήσετε, ζεστάνετε τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει σε βρασμό. Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμώδες κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθεί με το βούτυρο. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το ζωμό.
Συνεχίστε προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό λίγο-λίγο μέχρι το ρύζι να είναι βραστό και αφρώδες. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε το παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε στο τέλος. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το ριζότο με μανιτάρια!