
Πίτσα μαργαρίτα: Φτιάξτε νόστιμη πίτσα με φρέσκα ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό σε τραγανή βάση
Για τη βάση της πίτσας θα χρειαστείτε:
-500 γραμμάρια αλεύρι
-1 φλιτζάνι ζεστό νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
-1 φακελάκι μαγιά
Για τη σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε:
-400 γραμμάρια ντομάτες σε χυμό
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού
Για την πίτσα μαργαρίτα θα χρειαστείτε επίσης:
-4-5 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
-200 γραμμάρια φρέσκα μοτσαρέλα
-Λίγες φέτες βασιλικού
-Λίγο τριμμένο παρμεζάνα
Οι οδηγίες για την παρασκευή της πίτσας μαργαρίτα είναι οι εξής:
1. Πρώτα προετοιμάζουμε τη βάση της πίτσας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
2. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
3. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα, μέχρι να ανοίξει σε διπλάσιο μέγεθος.
4. Προετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και λιώνοντας το σκόρδο σε λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν στρογγυλό ψίθυρο και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
6. Αλειφόυμε την επάνω επιφάνεια της ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα.
7. Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσώσει η ζύμη και να λιώσει η μοτσαρέλα.
8. Αφού βγει από το φούρνο, προσθέτουμε τις φέτες βασιλικού και το τριμμένο παρμεζάνα.
9. Απολαύστε την πίτσα μαργαρίτα ζεστή και τραγανή!
Καλή όρεξη!