Μπακλαβαδάκια με βερίκοκα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας

- 350 γραμμάρια καρύδια, αλεσμένα

- 300 γραμμάρια ζάχαρη

- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

- 1 κουταλάκι του γλυκού ανθότυρο

- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

- 250 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

- 1 βανίλια

- 1 ποτήρι νερό

- 500 γραμμάρια βερίκοκα, ψιλοκομμένα

- 2 φλυτζάνια ζάχαρη

- 1 φλυτζάνι νερό

- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε το γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ανθότυρο, τον χυμό λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο. Κόψτε το φύλλο κρούστας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε ένα μικρό κουταλάκι από το γέμιση σε κάθε κομμάτι.

Σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα μπακλαβαδάκια με το γέμιση και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Την ίδια στιγμή, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοπα και να γίνει μία παχύρευστη σιρόπι.

Όταν οι μπακλαβαδάκια είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο και στη συνέχεια περιχύστε τα με το σιρόπι βερίκοπων. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 2 ώρες πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε