
Μπακλαβαδάκια με καρύδια και μέλι
Για την παρασκευή των μπακλαβαδάκιων με καρύδια και μέλι χρειαζόμαστε τα παρακάτω υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 500 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
- 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδινο έλαιο
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μέλι
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα σταφίδες ή φουντούκια για περισσότερη γεύση.
Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, βουτύρωνουμε την κρούστα και τοποθετούμε μια στρώση στον πυρήνα ενός λαδωμένου ταψιού. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα με τα καρύδια και επικαλύπτουμε με άλλη μια στρώση κρούστας. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να βράσουν. Όταν βράσουν, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και το χύνουμε πάνω από τα μπακλαβαδάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!