
Μπακλαβαδάκια με αμύγδαλα και κανέλα
Για την παρασκευή των μπακλαβαδάκια με αμύγδαλα και κανέλα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κούπα μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 κομμάτι κανέλα
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανοίξτε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και απλώστε ένα φύλλο σε ένα ταψί, πινελιάζοντάς το με λίγο μελτέζωμένο βούτυρο. Σκεπάστε με ένα ακόμα φύλλο κρούστας και πινελιάστε ξανά με βούτυρο. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, πινελιάζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Αφού έχετε ολοκληρώσει το πάνω μέρος των μπακλαβαδάκιων, απλώστε τη μίγμα αμυγδάλων, ζάχαρης και κανέλας ομοιόμορφα πάνω από τη φύλλο.
Συνεχίστε τοποθετώντας από πάνω ένα φύλλο κρούστας, πινελιάζοντάς το με βούτυρο, και επαναλάβετε τη διαδικασία για 8-10 φύλλα.
Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τα μπακλαβαδάκια σε μικρά τετράγωνα ή ρόμβους. Ψεκάστε με λίγο νερό για να μην ξεραθούν.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.
Ενώ τα μπακλαβαδάκια ψήνονται, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, το λεμόνι και την κανέλα και βράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε τα μπακλαβαδάκια να κρυώσουν ελαφρώς μετά το ψήσιμο και αμέσως μετά ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω τους.
Αφήστε να απορροφηθεί το σιρόπι και αφήστε τα μπακλαβαδάκια στην άκρη για λίγες ώρες για να κρυώσουν και να ενωθούν όλα τα αρώματα.
Σερβίρετε τα μπακλαβαδάκια με αμύγδαλα και κανέλα και απολαύστε τα με έναν ελληνικό καφέ!
Καλή όρεξη!