
Κοτόπιτα με φακές και κάρυ
για την κοτόπιτα με φακές και κάρυ.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο ή κοτόπουλο κεμπάμπ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτό γιατροσκευή
- 1 κουταλάκι του γλύκου κάρυ
- 1 κουταλάκι του γλύκου πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλύκου αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλύκου πάπρικα γλυκή
- 1 κουταλάκι του γλύκου μουστάρδα
- 200 γραμμάρια φακές
- 1 λίτρο νερό
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, βράζουμε τις φακές για περίπου 20 λεπτά σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά (γιατροσκευή, κάρυ, πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, μουστάρδα) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φακές και τις ανακατεύουμε καλά με το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μίγμα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κοτόπιτα, βάζοντας μια στρώση φύλλο κρούστας στον πυρίχιο, αφήνοντας τα άκρα του φύλλου να προεξέχουν από τα πλαϊνά. Βάζουμε λίγο μίγμα στη μέση, καλύπτουμε με άλλη στρώση φύλλου κρούστας και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε το μίγμα και το φύλλο κρούστας.
Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσώσει καλά το φύλλο κρούστας.
Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!