Κλασική συνταγή γύλλοπιτας με κιμά

Η γύλλοπιτα με κιμά είναι μια κλασική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς λάτρεις του κρητικού νησιού. Είναι μια λαχταριστή πίτα που συνδυάζει την τραγανή υφή της φύλλο με τον γεμάτο και πλούσιο γεύση κιμά. Ακολουθούν τα υλικά για να ετοιμάσετε μια νόστιμη γύλλοπιτα με κιμά.

Υλικά:

- 1 πακέτο φύλλο γύλλο (στρογγυλό ή τετράγωνο)

- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

- 1 κ.σ. ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Κύμινο, πάπρικα, μπαχάρια για γεύση

- Λίγο νερό

Εκτέλεση:

1. Αρχικά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

2. Προσθέτετε το κιμά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί ολοκληρωτικά.

3. Προσθέστε τα μπαχάρια, το αλάτι και το πιπέρι στο κιμά και ανακατέψτε καλά για να ανακατευτούν τα γεύσεις.

4. Προσθέστε λίγο νερό στο κιμά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να ενσωματωθούν τα μπαχάρια και το κιμά να είναι ετοιμο για χρήση.

5. Ανοίξτε το πακέτο του φύλλου γύλλου και βάλτε ένα φύλλο σε μια ταψί που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως.

6. Βάλτε μια στρώση από το κιμά στο φύλλο γύλλου και στρώστε καλά.

7. Συνεχίστε με άλλη μια στρώση από το κρέας και καλύψτε με άλλο ένα φύλλο γύλλου.

8. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελείωσει ο κιμαδοπίτα.

9. Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο γάλα και βάλτε το με ένα πινέλο στο φύλλο γύλλου για να λάμψει όμορφα όταν ψηθεί.

10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το φύλλο γύλλου και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

11. Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια και απολαύσετε την με μια δροσερή σαλάτα.

Απολαύστε τη γύλλοπιτα με κιμά σαν ενα υπέροχο και γευστικό φαγητό που θα σας συναρπάσει με κάθε δάγκωμα! Καλή όρεξη!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε