Κεφτεδάκια με ζαμπόν και τυρί

Για την συνταγή των κεφτεδακίων με ζαμπόν και τυρί, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

- 500γρ μοσχαρίσιο κιμά

- 100γρ ζαμπόν

- 100γρ τυρί γραβιέρα ή τυρί φέτα

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Λίγη αλεύρι για το τηγάνισμα

- Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

- 1 κούπα γάλα

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μοσχαρίσιο κιμά, το ζαμπόν, το τυρί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2. Διαμορφώνουμε μικρές κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.

3. Σε μια σωτέ με καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφί.

4. Αποθηκεύουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τυχόν περίσσειο λάδι.

5. Για τη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πάρει χρώμα.

6. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

7. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα από πάνω και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Καλή όρεξη!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε