Κεφτεδάκια με κιμά ψαριού και αρωματικά βότανα

για τη συνταγή αυτή είναι:

Υλικά:

- 500 γραμμάρια κιμά ψαριού

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά, ψιλοκομμένη

- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλιά σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος

- 1 κουταλιά τσαγιού μπαχαρικά για κεφτέδες

- Αλάτι και πιπέρι

- 2 αυγά

- Πανκό με σταγόνες λεμόνι

- Αλεύρι για το πανί

Για τη σάλτσα:

- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

- 1/2 κουταλιά τσαγιού ζάχαρη

- Αλάτι και πιπέρι

- Μαϊντανός για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κιμά ψαριού με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Προσθέστε τα αυγά και το πανκό, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

3. Διαμορφώστε μικρές κεφτεδάκια και τα ρολάτε στο αλεύρι.

4. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.

5. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις πιπεριές για την σάλτσα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

6. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε