
Κεφτεδάκια με φέτα και μυρωδικά.
Για την παρασκευή του πιάτου "Κεφτεδάκια με φέτα και μυρωδικά" θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά βοδινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- Ξερά μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο, θυμάρι)
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φέτα, τον δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Σχηματίστε μικρές μπουκιές από το μείγμα και τηγανίστε τις σε ένα κατσαρόλι με καυτό λάδι μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε τις κεφτεδάκια από το λάδι και αφήστε τις στην άκρη.
3. Για τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι θερμότητας μεσαίας, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και τα ξερά μυρωδικά. Αφήστε τη σάλτσα να ενσωματωθεί για περίπου 15 λεπτά.
5. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια μαζί με τη σάλτσα σε ένα πιατέλα και διακοσμήστε με περισσότερα ξερά μυρωδικά.
Καλή όρεξη!