Φασολάδα με ντομάτα και κουκουνάρι

Για τη φασολάδα αυτή χρειάζονται τα εξής υλικά:

- 500 γραμμάρια φασολάκια

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους

- 2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες

- 4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους

- 1 φλιτζάνι κρασί

- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

- Αλάτι και πιπέρι

Για το κουκουνάρι:

- 1 φλιτζάνι κουκουνάρι

- 2,5 φλιτζάνια νερό

- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ξεπλύνουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό για τουλάχιστον 8 ώρες, ή καλύτερα να τα αφήσουμε να μουλιάσουν για τη νύχτα.

2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο μείγμα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.

5. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

6. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα.

7. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βράζουμε το κουκουνάρι με το νερό και το αλάτι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

8. Σερβίρουμε τη φασολάδα μαζί με το κουκουνάρι και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε