Αλμυρή γύλλοπιτα με μπέικον, μανιτάρια και τυρί

για τη ζύμη:

- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 250 γραμμάρια βούτυρο

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- 1 κουτάλι μπέικιν πάουντερ

- 1 κούπα νερό

για τη γέμιση:

- 200 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια

- 200 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα

- 200 γραμμάρια τυρί γκούντα, τριμμένο

Εκτέλεση:

1. Αρχικά προετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή ενός ψιλοκομμένου ζυμαρικού. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή ενός μαλακού ζυμαρικού. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.

2. Σε μια τηγανίτα, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει χρυσό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

4. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσώσει η ζύμη.

5. Αφαιρούμε τη γύλλοπιτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Καλή όρεξη!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε